Käsityöhistoriani

Aloitin puutöiden tekemisen Porvoon ProPajalla tietämättä paljoakaan alasta. Kipinä käsitöihin syttyi heti ja olen siitä lähin rakentanut ja kunnostanut lähinnä puisia esineitä. Porvoon PuuVerstas täydensi valmiuttani jatkaa puutöiden tekemistä muutenkin kuin harrastuksena. Seuraavaksi PiiPuu, helsinkiläinen yksityisyrittäjä, otti minut työkokeiluun ja pääsin kokemaan puuartesaanin arkea. Siellä opin erityisesti tehokkuutta ja tarkkuutta.

Tämä kaikki oli äärimmäisen arvokasta kokemusta ja päätinkin pyrkiä alan ammattiin. Hain muinaistekniikan artesaani -koulutukseen, koska koin kyseisen linjan tarjoavan haluamaani käsityöopetusta. Halusin oppia käyttämään enemmän perinteisiä käsityökaluja ja metodeja, mutta myös laajentamaan osaamistani muihin materiaaleihin.

Nyt muutamat kuukaudet muinaistekniikkaa opiskeltuani voin sanoa, että linja tarjoaa juuri sitä, mitä halusinkin. Ainoa huono puoli on ettei kaikkiin ideoihin riitä aika. Selkeä merkki inspiraatiosta.
Olen todella kiitollinen kaikille minua opettaneille ja kanssani oppineille käsityöläisille. Tällä alalla voin tuntea, että teen jotain tärkeää ja nautin suuresti tekemästäni työstä.

1 kommentti: